Novosti

Centar "Fenix" je nevladina organizacija koja se od 1997 godine zalaže za dobrobit žena, djece i osoba u stanju socijalne potrebe.

Iza nas je dvadeset godina rada i zalaganja, a sve u cilju razvoja organizacije koja će imati konkretne rezultate u zajednici i koja će biti sinonim za pomoć čovjeku u nevolji.

Osim projekata koji za cilj imaju socijalnu podršku starijim i siromašnim građanima, te edukativno-savjetodavnu  podršku trudnicama, mladim porodicama i djeci, Centar "Fenix" je prepoznatljiv po prvom socijalnom preduzeću na našem Kantonu -  Staračkom domu "Zlatna jesen" sa 70 smještajnih jedinica, te poljoprivrednom gazdinstvu sa 15.000 m2 zasađene površine voćnjaka i aronije, te plasteničke proizvodnje.

Centar "Fenix" je osigurao brojne investicije iz inostranstva i uložio u vrijedne projekte izgradnje objekata evropskog standarda. Danas smo sretni da u dvije institucije imamo 36 zaposlenih, prije svega mladih i žena.

Mnogobrojni rezultati koji su iza nas, ali i postojanost u ovako teškim vremenima razlog su da budemo primjer drugima, te da pozitivni primjeri uspjeha i rada u našoj zemlji budu vidljivi i prepoznatljivi.

Na našoj svečanosti očekujemo preko 250 zvanica, a stići će i naši donatori, predstavnici Heidehof i Bosch Fondacije, Fondacije Schwelle, te ostalih saradnika iz Njemačke i Švicarske.  Za kultruno umjetnički program pobrinuće se Mješoviti hor Harmonija i KUD Sanski Biseri iz Sanskog Mosta, te KUD Osman Džafić iz Prijedora. Djeca Igraonice "Leptirići" i Malih manekena će nas također počastiti svojim nastupom. 

Dragi Fenixovi prijatelji, donatori, simpatizeri i svi drugi građani, uveličajte svojim prisutvom ovaj veliki događaj!

Adisa Hotić
direktorica

 

S5 Box