Aktuelno

Rješenjem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK broj 10-38-8716-UP-1/14, od 04.12.2014, Centar "Fenix" je dobio odobrenje za izvođenje programa osposobljavanje za zanimanje njegovatelj/njegovateljica starih i nemoćnih osoba.

Osim općih ciljeva, znanja, vještina i stavova lični razvoj i daljnje učenje, ovaj obrazovni program polaznicima omogućava stjecanje praktičnih i teoretskih znanja i vještina za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih osoba:

-        stjecanje temeljnih općeobrazovnih znanja;

-        stjecanje znanja i vještina u području zdravstvene njege na nivou njegovatelja;

-        stjecanje sposobnosti pružanja usluga bazične njege i pomoći, nadzora i praćenja, te uočavanja promjena kod starijih osoba;

-        stjecanje znanja i vještina za pomoć provođenja higijene, odijevanja, hranjenja, eliminacije i kretanja starije i nemoćne osobe;

-        razvijanje pozitivnog odnosa i ponašanja prema starijim i nemoćnim osobama;

-        stjecanje osobne  odgovornosti u radu.

 

Program traje ukupno 500 časova: 170 časova teoretske nastave, vježbe 50 časova u i 280 časova praktičnog rada u socijalnoj ustanovi.

Nastava se održava u periodu od 6 mjeseci, u prostorijama Centra "Fenix", a praktični dio obuke u Staračkom domu "Zlatna  jesen" u Sanskom Mostu, na adresi Prvomajska 51a, Sanski Most.

Nakon završnog ispita, polaznici stiču certifikat za njegovateljicu / njegovatelja starijih i nemoćnih osoba.

Javni konkurs sa svim detaljnim informacijama vezanim za upis će u javnim glasilima biti objavljen slijedeće sedmice.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 037 689 050, 695 031, ili lično u našim prostorijama.  Dobrodošli!

 

Adisa Hotić

direktorica

Sanski Most, 18.02.2015

S5 Box